השאלה הזאת מעסיקה המון הורים, ולכן בואו ננסה לעשות קצת סדר.
מתי מעבירים למיטת מעבר?
חשוב לזכור שמחקרים מראים שמיטת תינוק משמשת עבור התינוק ״האיזור הבטוח״ של הילד, ולכן לא כדאי למהר לעבור למיטת תינוק אלא אם כן כמובן הילד בשל לכך.
אין גיל מדויק או נכון שבו כדאי לבצע את המעבר, והנושא בהחלט נתון לשיקול הדעת של ההורים, המכירים את הילד ומרגישים האם הוא מוכן למעבר. בגדול ניתן לומר שהמעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר, צריך להתרחש בין גיל שנה וחצי לגיל שלוש.
הזמן הנכון לעבור ממיטת תינוק למיטת מעבר הינו ברגע שהילד מתחיל לטפס על השלבים של מיטת התינוק ויוצא, או לפחות מנסה לצאת, לבד. מרגע זה, בטיחותית לא רצוי להשאיר במיטת התינוק.
שימו לב שחשוב להפריד את המעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר משינויים גדולים אחרים כגון: מעבר לגן חדש, גמילה מחיתולים, לידת אח קטן וכו'.
אופן העבר המסר לילד
לאחר שהחלטתם שהגיע הזמן להעביר את הילד למיטת מעבר, חשוב להקפיד על כמה דברים:
כמה ימים לפני המעבר למיטת המעבר, נגיד לילד שהוא כבר ילד גדול ולכן הוא עובר למיטה של גדולים. נוסיף שאמא ואבא גאים בו. מומלץ לשתף את הגננת והמשפחה מסביב שיעודדו את הילד על המעבר למיטה של גדולים וכך תתחזק אצלו תחושת הביטחון והעצמאות.
ניתן להכין את המיטה עם הילד ולהכיר אותה לילד - הילד יכול לבחור יחד אתכם את המצעים שיהיו על המיטה, הבובות על המיטה וכו'.
הסבירו לילד שמהיום זוהי המיטה החדשה שלו, מיטה של ילדים גדולים. אבל על מנת להשתמש בה צריך להקשיב לכללים של ההורים, ושברגע שמכבים את האור - הולכים לישון ולא יורדים לשחק.
בלילות הראשוניים, כשהוא ישן במיטה שלו, אמרו לו שאתם גאים בו. החיזוק הוא משמעותי כי זו הדרך של הילד להבין כי פעל לפי המצופה, וכך עליו לנהוג גם בהמשך.
כמובן חשוב להקפיד על טקס השינה. מוזמנים לקרוא את המאמר על טקס שינה.
לאחר טקס השינה, בו תעניקו לילד את על כל תשומת הלב והפרידה לה הוא זקוק, הזכירו לו כי אחרי כיבוי האור הולכים לישון.
במידה ואינכם זקוקים למיטת התינוק, מומלץ להוציאה מהחדר על מנת למנוע בלבול אצל הילד.
מה עושים כאשר הילד יוצא מהמיטה?
השתדלו לנהוג באיפוק ובמינימום אינטראקציה ולהחזירו למיטה. אין לכעוס, אך גם לא לחייך (למרות שלפעמים משעשע לראות אותו יוצא שוב ושוב ומתגנב לסלון) אלא יש להסביר בצורה רגועה ובעיקר ברורה, בקול סמכותי ואסרטיבי שהוא לא קם יותר מהמיטה, עכשיו הולכים לישון ומחר נבלה יחד ונשחק ושלא קמים מהמיטה ללא אישור, ושאם הוא צריך אותנו אז שיקרא לאבא או לאימא.
כשהילד מגיע למיטת ההורים במהלך הלילה, החזירו אותו למיטתו, בלי דיבורים, בלי נשיקות וליטופים – את זה נשאיר לבוקר.
עקביות ונחישות (נראה לי שכבר דיברנו על זה קצת...).
חשוב להבין שבמקרים רבים הילד יוצא מהמיטה כדי לבחון את הגבולות שלנו ההורים וזה בסדר גמור וחלק מההתפתחות שלו. הילד שואל "רגע, ככה זה יהיה מהיום? או שאולי אפשר גם אחרת", ומאחר והוא העלה השערה, כמו כל חוקר טוב, עליו לבדוק את ההשערה הזו, לאשש או להפריך אותה וזה בדיוק מה שהוא עושה.
שמרו על מסר ברור, לפיו אין שום תועלת ביציאה מהמיטה, עד שהילד יאבד עניין באטרקציה החדשה של לצאת מהמיטה.
ברגע שהילד יבין שאתם מחזירים אותו למיטה ישר ולא מעניקים לו יותר מדי תשומת לב כשהוא יורד מהמיטה, הוא גם יפסיק לצאת ממנה.
.
Comments